2024 április 29

RSS Facebook

2012. december 05. szerda, 10:58

Elkészült az Airbus A350XWB első repülőképes példánya Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)

Az európai Airbus repülőgépgyár Toulouse-i részlegénél elkészült az új generációs, több mint 50 százalékban kompoziból álló A350XWB első, MSN-001-es számú, repülőképes példánya. A képen az látható, hogy a repülőgép immár a saját futóművén hagyta el a Roger Béteille-ről elnevezett végszerelő hangárt (Station 40). Ezt követően az A350XWB átkerül a gyártósor melletti teszthangárba (Station 30), ahol a leendő utasszállító repülés előtti ellenőrzései zajlanak majd.



A végszerelés közben az MSN-001-es gép elektromos rendszerét már egyszer bekapcsolták. A teszthangárban emellett leellenőrzik majd a gép mechanikus és hidraulikus-rendszerét, a teljes elektromos hálózatot, az elektromosan vezérelt eszközöket, berendezéseket, illetve teljesen üzembehelyezik a gépet. A tervek szerint a teljes ellenőrzési mechanizmus az év végéig tart majd.

Azután pedig, hogy ezzel végeztek az Airbus szakemberei számos olyan vizsgálaton esik majd át az MSN-001-es gép, amely része a sorozatgyártási folyamat előkészítésének, illetve szükésges a típus légialkalmassági bizonyítványának a megszerzéséhez. Ezek után kerülhet majd a kompozit repülőgép a festőhangárba, illetve azt követően szerelik fel a gépre a hajtóműveket. A gép szűzfelszállására várhatóan 2013 közepén kerülhet majd sor a Toulouse-i repülőtéren.


Fotó: Airbus