2024 április 27

RSS Facebook

2012. július 02. hétfő, 08:58

A Saab újabb megállapodást kötött a Svéd Védelmi Beszerzések Hivatalával

Értékelés:
(0 értékelés)


A Saab AB négy megrendelést kapott a Svéd Védelmi Beszerzések Hivatalától (FMV) a Gripen repülőgépek terméktámogatásához és karbantartásához kapcsolódóan 2016-ig. A csomag egy 3,6 millió svéd korona értékű megrendelést és a kapcsolódó opciókat tartalmazza, további 2 millió korona értékben.









A megállapodás több elemből áll: az üzemidőarányos támogatást és karbantartást, arányos logisztikai és földi kiszolgálást tartalmaz; ill. további hatás- és előtanulmányokat rendel a Gripen fejlesztési csomaghoz (MS20).

“A Gripen már sokszor bizonyította kimagasló fejlődési potenciálját. számtalanszor olyan missziókban is jól megfelelve, amelyekben nem tervezték előzetesen a bevetését. Az egyik ilyen példa az ENSZ líbiai misszióinak támogatása.”- mondta Lennart Sinndahl, a Saab repülési üzletágáért felelős alelnöke.  “ Ezért fontos mindannyiunk számára, hogy olyan világklasszis platformot fejlesztünk az FMV kérésére, amely újra és újra bizonyít.”

Az üzemidőarányos logisztikai támogatás azt jelenti, hogy a Saab rugalmasan –a rendszerbe foglalt időközönként- elvégzi a repülőgépek garanciális időszakos felülvizsgálatait és javításait. A jelenlegi megrendelés a Svéd Légierőnek nyújtott alkatrész utánpótlást, rendszerkarbantartást, mérnöki felülvizsgálatokat, szervizútmutatók utánpótlását és frissítését és a logisztikai bázis működtetését tartalmazza, ideértve a Svéd Légierő Gripen-üzemeltető partnereinek (Cseh Köztársaság, Magyarország és Thaiföld) nyújtott szolgáltatásokat is.

“Ez a hosszú távú együttműködés lehetővé teszi, hogy a Saab még hatékonyabban láthassa el a terméktámogatási feladatokat, a megelőző eseti megrendelésekkel összehasonlítva”- tette hozzá Lars-Erik Wige, a Saab terméktámogatási divíziójának vezetője- “ A hatékonyság és a rendelkezésre állás a kulcsszavaink.”.

A megrendeléshez kapcsolódó opciók évente egyszer hívhatóak le, olyan alkalmi döntést igénylő terméktámogatást tartalmaznak, amelyek elválaszthatóak a mindennapos üzemtők (további használati útmutatók, eseti nagyjavítások).

A megrendelt munkálatokat a Saab linköpingi, arbogai, jarfallai és götheburgi üzemeiben végzik el, Svédországban.

A Saab világszínvonalú, piacvezető hadiipari és biztonságtechnológiai gyártó, amely a világ minden kontinensén jelen van. Folyamatosan fejleszti és bővíti termékeit, hogy azok megfeleljenek a vásárlók igényinek, minden körülmények között.

Kép és szöveg: Saab AB