2024 március 29

RSS Facebook

2013. február 19. kedd, 13:53

KLM: április után fizetős lesz a feladott poggyász

Értékelés:
(0 értékelés)


Április 22-tól a repülőjegy áráról leválasztja a feladott poggyászért felszámolt összeget a KLM, így 11 újabb európai célállomásra kínál diszont áron repülőjegyeket, közölte a holland társaság.
 

2013. április 22-től versenyképes, 99 eurós árat vezet be a KLM újabb 11 európai útvonalán, mellyel a légitársaság több mint 30 úti célra kínál diszkont áron eljutási lehetőséget. Ezzel párhuzamosan a légitársaság külön kezeli a feladott poggyász árát a repülőjegyétől, azaz 2013. április 22-től Európán belül a turista osztályon utazó utasoknak darabonként 15 eurót kell fizetnie a feladott csomagok után. A díj megfizetése alól mentesülnek a jelenlegi illetve leendő Flying Blue Frequent Flyer hűségprogramban résztvevők. Ugyanígy nem vonatkozik azokra az utasokra, akik szerződésben álló Corporate Clientek, BlueBiz tagok vagy teljesen rugalmas repülőjeggyel rendelkeznek.


A megújult üzleti modell bevezetését azzal indokolta a légitársaság, hogy Európában utazó ügyfeleik jelenleg is már túlnyomó részben kézipoggyásszal repülnek. Jellemző tendencia az is, hogy az utasok egyre inkább szeretik személyre szabni utazásukat is, azzal hogy olyan opciókat vesznek igénybe, mint a kiválasztott ülés, a nagyobb lábhely, illetve a lounge használata.