2024 április 16

RSS Facebook

2012. november 07. szerda, 14:01

A Saab új megrendelést kapott a Gripenek támogatására és karbantartására Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)


A védelmi és biztonsági eszközöket gyártó Saab megrendelést kapott a Svéd Védelmi Beszerzések Hivatalától (FMV) a Gripenek teljesítmény alapú támogatására és karbantartására, valamint Svéd Légierő technikai támogatására vonatkozólag.











A megrendelés egy korábban aláírt megállapodás részét képezi, amely teljesítmény alapú támogatásra és karbantartásra vonatkozott. A megrendelés értéke körülbelül 38,5 millió Euró (330 millió Svéd Korona).

A 2013-as szolgáltatásokra vonatkozó megrendelés opciósan szerepelt egy az FMV-vel korábban aláírt megállapodásban, amely a Gripen teljesítmény alapú támogatására és karbantartására vonatkozott. A megállapodást 2012 júniusában írták alá. A megrendelés olyan támogatásra és karbantartásra vonatkozik, amely elengedhetetlen a Gripen repüléséhez és működéséhez, valamint tartalmaz technikai publikációkat és javításokat is. Kiegészítésként a megrendelés logisztikai szolgáltatásokat és technikai támogatást is magában foglal légi, földi, valamint tengeri irányító és ellenőrzési rendszerekre vonatkozólag.

A munkálatokra a Saab svédországi létesítményeiben kerül sor Linköpingben, Arbogaban, Järfällaban, Göteborgban, Växjöben és Östersundban.

Az eredeti FMV-vel kötött támogatási és fejlesztési megállapodás további megrendelésekre is biztosított lehetőséget maximum 233 millió Euró (2 milliárd Svéd Korona) értékben 2016-ig. Az aktuális megrendelés ennek a részét képezi.

A Saab a katonai védelem és civil biztonság területén szolgálja ki a globális piacot világszínvonalú termékekkel, szolgáltatásokkal és megoldásokkal. Valamennyi kontinensen folytat műveleteket és rendelkezik alkalmazottakkal, és folyamatosan dolgozik az új technológiák kifejlesztésén, beépítésén és fejlesztésén az ügyfelek változó igényeinek kielégítése érdekében.


Saab Sajtóközpont

Fotó: Saab