2024 március 28

RSS Facebook

2012. október 24. szerda, 12:35

A Singapore Airlines újabb A380-asokat és A350 XWB-ket rendel

Értékelés:
(0 értékelés)



A Singapore Airlines (SIA) október 24-én bejelentette, hogy 25 újabb szélestörzsű repülőgépet rendelt az Airbustól : öt kétszintes A380-as óriásgépet és húsz A350-900-ast.









A Singapore, amely a típust bevezető légitársaság volt, ezúttal harmadszor rendelt a szuperjumbóból, amelyből 19 példány már a flottájában repül. Az A350 XWB-ből sem először rendelnek: a mostani hússzal együtt tehát egy összesen negyvengépes európai gyártású, nagyrészt kompozitanyagból készült szélestörzsű flotta felállítását tervezik.


A bejelentés alkalmából Goh Choon Phong, a SIA elnöke elmondta, hogy a légitársaság célja a modern, gazdaságosan üzemeltethető, alacsony átlagéletkorú flotta üzemeltetése, amely jól szolgálja növekedési és terjeszkedési terveiket. Az sem mellékes a Singapore Airlines számára – tette hozzá –, hogy ezek az európai gyártású, modern gépek a legkorszerűbb kabinberendezésekkel vannak ellátva, s az utasoknak az elérhető legteljesbb kényelmet nyújtják.


John Leahy, az Airbus ügyfélkapcsolatokért felelős alelnöke a maga részéről azt hangsúlyozta, hogy a világ egyik legjelentősebb légitársasága, a Singapore bebizonyította, hogy az Airbus új szélestörzsű repülőgépei a legkényesebb utasigényeket is kielégítik, miközben a légitársaság is nyer a gazdaságos és zökkenőmentes üzemeltetésen.


A Singapore 2007-ben állította szolgálatba az első szuperjumbót, amely három komfortosztályon összesen 525 utast szállít 15 700 km-es (8500 tengeri mérföldes) távolságra. Gazdaságosságán túl az A380-asnak különösen tágas és csendes az utaskabinja, és talán ennek is köszönhető, hogy az utasok is szívesen választják ezt a típust.


Az A380-asra eddig 257 megrendelés érkezett 20 különböző légitársaságtól.


Az A350 XWB (Xtra Wide-Body, vagyis különösen széles törzsű) típus három különböző törzshosszúságú változata hagyományos, háromosztályos elrendezésben 270–350 utast szállíthat a hosszabb távú járatokon. Az A350-esek egy utaskilométerre vetítve mintegy negyedével kevesebb üzemanyagot fogasztanak, mint a régebbi típusú szélestörzsű repülőgépek. Az A350-es kereskedelmi forgalomba állítását 2014-re tervezik. Erre a típusra eddig 558 megrendelés érkezett 34 különböző légitársaságtól.

Fotó: Airbus