2024 március 28

RSS Facebook

2012. október 12. péntek, 09:23

Qatar Airways – csatlakozásra készen a oneworld légiszövetséghez

Értékelés:
(0 értékelés)


A világ egyik legdinamikusabban fejlődő és legelismertebb légitársasága, a Qatar Airways meghívást kapott a oneworld® -be, a világ legnívósabb légitársasági szövetségébe.










Az eseményt az október 8-án New-Yorkban tartott sajtótájékoztatón jelentették be a légitársaság és a légiszövetség vezetőségének jelenlétében. 

Az immár második alkalommal az ‘Év Légitársaságának’ megválasztott Qatar Airways a Perzsa-öböl országainak három nagy légitársasága közül elsőként fog egy globális légiszövetséghez csatlakozni. Az integráció várhatóan 12-18 hónapot vesz igénybe.
2013-ban az új dohai Nemzetközi Repülőtér megnyitásával a légitársaság teljesen új légikikötőbe költözik. A premium kategóriás globális elosztóközpont a tervek szerint évi 50 millió utast lesz képes fogadni.

A Qatar Airways működésének 15 éve alatt stabil nemzetközi útvonalhálózatot épített ki, kulcsfontosságú üzleti és szabadidős célállomásokra repül világszerte. Magas színvonalú szolgáltatásaiért számos elismerést kapott, többek között a Skytrax által odaítélt ‘Ötcsillagos Légitársaság’ díjat.


A légitársaság 70 ország 120 célállomására üzemeltet járatokat, beleértve olyan oneworld hubokat, mint Amman, Berlin, Buenos Aires, Hong Kong, London, Madrid, Melbourne, Moszkva, New York, Oszaka, Tokió és Kuala Lumpur.


15 célállomás és három ország - Irán, Ruanda és Seychelles-szigetek – új desztinációként jelennek meg a légiszövetség útvonalhálózatában és a Qatar Airways több száz úticél esetében minőségi alternatívát jelent majd az utazóközönségnek. Azok az utazók, akik például Ázsiából Dél-Európába vagy Ázsiából Afrikába utaznak kényelmes csatlakozással, egyetlen átszállásal juthatnak el úti céljukra, erre a oneworld hálózatán belül korábban nem volt lehetőségük.

A Qatar Airways üzemelteti a világ egyik legfiatalabb és legmodernebb flottáját, A géppark jelenleg 111 Boeing és Airbus repülőgépből áll, amelyek átlag életkora négy év.

A csatlakozással a oneworld útvonalhálózatában globálisan 159 ország 856 célállomása lesz elérhető. A 2600 gépből álló flotta több mint 9300 járatot teljesít és évente 342 millió utast szállít, a bevétel megközelíti a 120 millió dollárt.


A csatlakozás után a légitársaság utasai igénybe vehetik a szövetség teljes útvonalhálózatát. A törzsutas programok harmonizációja pedig azt jelenti, hogy a légitársaság 2,2 millió törzsutasa bármelyik oneworld légitársaságra gyűjtheti a mérföldeket és tagsági szinttől függően igénybe veheti a szövetség több mint 550 repülőtéri váróját. A légiszövetség 125 millió törzsutasa természetesen hasonló előnyökhöz jut, amikor Qatar Airways-zel repül. 

Kép és szöveg: Budapest Aiport