2024 április 26

RSS Facebook

2012. július 18. szerda, 14:14

JCET 2012 – különleges kiképzés

Értékelés:
(1 értékelés)


2012. július 18-19-én magyar és amerikai különleges műveleti katonák közös ejtőernyős ugrásokat hajtanak végre egy amerikai MC-130-as szállító repülőgépből az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison.

A kétnapos ejtőernyős-kiképzés a JCET 2012 (Joint Combined Exchange Training) gyakorlat egyik eleme – számolt be róla Sándor Tamás ezredes, az MH 34. Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj parancsnoka.







A Magyarországon évente több alkalommal is végrehajtott JCET-gyakorlatokon a Bercsényi-zászlóalj, valamint az Egyesült Államok Németországban állomásozó 1/10-es Különleges Műveleti Zászlóalja közösen készül fel a műveleti területeken végrehajtandó feladataikra. A különböző harceljárások gyakorlása, a törzsek tevékenységének összehangolása mellett a kiképzés során nagy hangsúlyt fektetnek a csoportok műveleti területre ejtőernyővel történő kijuttatásának gyakorlására is.

A kétnapos kecskeméti közös ugráson túl a magyar és amerikai különleges műveleti csoportok Szolnokon azt is gyakorolják, hogy miként kell fogadni az amerikai MC-130-as és a magyar An-26-os szállító repülőgépekből teherejtőernyővel ledobott utánpótlást.

Zrínyi Média

Fotó: Rácz Tünde - Zrínyi Média