2024 március 28

RSS Facebook

2012. június 08. péntek, 14:05

Elindult a környezetbarát repülőtéri autómosó

Értékelés:
(0 értékelés)



Újabb szolgáltatással bővült a Budapest Airport parkolói kínálata a 2. Terminálon.
A Park ’n Wash autómosó az utasért érkező autós, vagy éppen az utazás alatt a repülőtéren leparkoló utazók számára ideális: parkolás közben, negyed óra alatt letisztítják a kocsit. A módszer ráadásul nem használ vizet és teljesen környezetbarát.








Új, korábban nem létező repülőtéri szolgáltatást indított a Budapest Airport. Az új szolgáltatás ezúttal nem a terminálon belül, hanem a repülőtér parkolójában érhető el. A 2. Terminál parkolóiban mostantól autót mosatni is lesz lehetőség. A Park ’n Wash névre keresztelt szolgáltatás lényege, hogy amíg az utas vagy a várakozó a gépjárművet a parkolóban hagyja, ezalatt ki- és letakarítják autóját. A szolgáltatás elérhető a rövid- és a hosszú távú, valamit az őrzött parkolókban is a 2. Terminálon.

A repülőtéri autómosó nem csak azok számára jó, akik órákra, vagy utazás esetén napokra-hetekre hagyják a parkolóban az autót. Azok az autósok, akik ismerősükért vagy családtagjukért jönnek a repülőtérre és csak rövid időre állnak meg a parkolóban, számukra is elérhető a Park ’n Wash szolgáltatás, hiszen az autómosó munkatársai mindössze 15 perc alatt elvégzik a „piszkos munkát”.

A Park ’n Wash szolgáltatás különlegessége, hogy a mosás víz felhasználása nélkül zajlik, a felületre felvitt speciális tisztítószert egy erre a célra szolgáló puha törlőszivaccsal távolítják el. Becslések szerint a technológiával mosásonként 80-100 liter víz takarítható meg, amivel éves szinten több száz köbméter értékes ivóvizet lehet megkímélni a szennyezéstől. Ráadásul a tisztításhoz használt vegyszer növényi kivonatot és más, biológiailag lebomló anyagokat tartalmaz, így környezetterhelése minimális a hagyományos mosószerekhez képest. A mosási hatékonysága viszont vetekszik a régi, öblítéses autómosókéval, amit a tisztítószerben lévő viasz, valamint a mosás utáni polírozás tesz tartóssá.

Manel Moreno a Budapest Airport közúti előtér szolgáltatások vezetője elmondta: „Örömmel tettük elérhetővé a vadonatúj autómosás lehetőségét a parkolóinkban, amivel tovább szeretnénk növelni az utasainknak nyújtott repülőtéri szolgáltatások minőségét. Mindez ráadásul víz felhasználása nélkül, valódi „zöld” módszeren alapszik, így a környezetünket is kíméli.

Kép és szöveg: Budapest Airport