2024 április 19

RSS Facebook

2012. május 18. péntek, 08:28

ATR 72-es kényszerleszállása Münchenben Kiemelt

Értékelés:
(2 értékelés)


Az utasteret elárasztó füst miatt, csütörtökön megszakította útját a München-Velence viszonylaton közlekedő ATR 72-es gép.  Az Air Dolomiti társaság gépének landolásakor öt személy megsérült. A repülőtér forgalmában jelentős fennakadások voltak. Áprilisban 33 ember vesztette életét az oroszországi Tyumenyben egy ugyanilyen gép katasztrófájában.







Percekkel a csütörtöki, kora délutáni felszállás után a Velencébe tartó repülőgép parancsnoka füstöt észlelt és visszafordult Münchenbe. Az ATR 72-es a leszálláskor oldalra lecsúszott a kifutó pályáról, majd attól 80 méterre állt meg. Az 58 utas és a négy fős személyzet közül – a hírek szerint – öten megsérültek. A Lufthansa szász százalékos tulajdonában levő Air Dolomiti társaság gépének utasait a helyszínre érkező tűzoltók menekítették ki az utastérből. A füstöt, az elsődleges jelentések műszaki meghibásodásnak tulajdonítják.

Csütörtökön egyébként a müncheni repülőtéren  látogatói nyílt napon ünnepelték a 20 évvel ezelőtti eseményt, a München-Riem reptér bezárását, az új repülőtér megnyitását.

Amint arról az aeromagazin.hu tudósított, 2012. április 2-án, az oroszországi Tyumeny városában egy ATR 72-es lezuhant a felszállást követő percekben. A katasztrófában 33 ember életét vesztette, a túlélők közül öt sebesültet jelenleg Tyumenyben gyógyítanak, egyet pedig Moszkvában.


Meruk József

Fotó: Focus.de