2024 március 28

RSS Facebook

2012. május 15. kedd, 14:17

Legendák a levegőben 2012 Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)


REPÜLŐNAP A 33- 66 ÉVFORDULÓK JEGYÉBEN

Dunakeszi harmadik alkalommal látja vendégül a repülés szerelmeseit - és a sok ezer „udvarlót”-, akik valami módon vonzalmat éreznek a repülés iránt. Most először két napra szerveznek programot a Dunakeszi repülőtéren, május 26-27-én a magyar repülés évszázados történetének tiszteletére, s a repülés mai rajongóinak kedvéért-






Az ország egyik legszebb fekvésű repülőterén a 100 éves múltat idéző Kvasz András-hajdani gépének másolata is „berepülést” hajt végre, s egyben a hazai repülés értékeit felmutató programokra várják az érdeklődőket. Magyar Bertalan 33 éve hajtotta végre űrrepülését, s a magyar légiközlekedés illusztris vállalata, a MALÉV, éppen 66 éves lenne ebben az évben. Ünnepelni és emlékezni tehát minden okunk megvan. Várunk minden volt Malévest!!!

Felszállnak a mai kiválóságok: műrepülők, vitorlázók és sárkányrepülők, és bemutatót tart a Honvédelmi Minisztérium.

Sétarepülésre lesz lehetőség a híres Po 2-es,és Cimbora repülőgépekkel. A rendőrség most szolgálatos helikoptere is tiszteletét teszi a rendezvényen.

A repülőnap vendége lesz Asztalos István, a Világjátékok ejtőernyős bajnoka, Gulyás György vitorlázó világbajnok, Szilágyi János és Tóth Ferenc vitorlázó műrepülő világbajnokok, Nádas Tamás műrepülő Európa bajnoki aranyérmes és a Guiness rekorder, Mészárovics György, a legtöbb ugrást végrehajtó magyar ejtőernyős is a „légtérbe lép”, hogy elkápráztassa a közönséget. Ezen kívül repülőgép modell  bemutató, izgalmas ballonvadászat is zajlik a levegőben.

A „légiászok” bemutatója mellett a földön a korábbiakhoz hasonlóan családi programok, izgalmas vetélkedők, vidám kísérő programok, az éppen akkor esedékes gyereknaphoz is illő attrakciók várják a közönséget.

A rendezvény fő támogatója a Mitsubishi Motors a repülőtér területén kialakított off-road pályával készül, ahol a kalandvágyók kipróbálhatják a legújabb terepjárókat.


A két napos programhoz sétarepülést is ajánlanak a szervezők. A két évvel ezelőtti „világbajnoki repülőnap” után most harmadik alkalommal ad helyet Dunakeszi a rendezvénynek, amelyre legutóbb közel 15 ezer érdeklődő érkezett.

További információk és az esemény részletes programja: 

www.wiwair.hu


Kép és szöveg: V.M.