2024 március 28

RSS Facebook

2017. május 29. hétfő, 08:58

Gyári videófelvétel az MSZ–21-es szűzfelszállásáról Kiemelt

Értékelés:
(1 értékelés)

Az interneten május 27-én közétett amatőr videófelvételek után az Irkut Aviation orosz repülőgépgyár is bemutatta az MSZ–21-300-as szűzfelszállásáról készült fotókat és videófelvételeket. A hivatalos jelentés szerint az első felszállás 30 perces volt, 1000 méteres magasságba emelkedett fel a repülőgép és 300 km/órás sebességgel repült odafent.

A szűzfelszállás során a gépet vezető tesztpilóták leellenőrizték a gép irányíthatóságát, rendszereit, a hajtóművek vezérlését és csináltak több megközelítést és alacsony áthúzást is az irkutszki gyár futópályája felett.

A gépet Oleg Kononenko berepülőpilóta, Oroszország hőse, parancsnok és Roman Taskajev berepülőpilóta, Oroszoroszág hőse másodpilóta vezette. A sikeres első felszállást követően Kononenko tesztpilóta elmondta, hogy az MSZ–21-300-as az elvárásoknak megfelelően viselkedett a levegőben és semmi akadályát nem látja annak, hogy a teszprogram tovább folytatódhasson a repülőgéppel. Taskajev berepülőpilóta pedig hozzátette, hogy a hajtóművek is azokon a teljesítmény értékeken működtek repülés közben, amelyeken kellett a beállításoknak megfelelően.

A szűzfelszállásáról készült videófelvétel az alábbi linken tekinthető meg:

http://izvestia.ru/news/718031


A gépet Oleg Kononenko berepülőpilóta, Oroszország hőse, parancsnok és Roman Taskajev berepülőpilóta, Oroszoroszág hőse másodpilóta vezette.

Fotó: Irkut Aviation