2017. május 26. péntek, 11:23

Elárverezik Elvis egykori magángépét, egy Lockheed Jetstart Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)

Május 27-én ismét megpróbálják elárverezni Elvis Presley egykori magángépét, egy 1962-es Lockheed Jetstart. Az üzleti gép jelenleg egy magát megnevezni nem kívánó privát gyűjtő tulajdonában van, ő szeretné a gépet most értékesíteni a Liveauctioneers és GSW Auction közreműködésével. A Jetstar az egyik első business jet típus volt az 1960-as években, s a különlegessége az, hogy négy hajóművel gyártották meglehetősen kicsi mérete ellenére. Viszont éppen azért, hogy így biztonságosan át lehessen vele repülni az óceánt. Az Elvis Presley birtokában hajdan volt jet azonban napjainkban igen lepusztult állapotban van, hiányoznak róla többek között a hajtóművek, illetve a gép belső részéhez sem nyúltak hozzá már évtizedek óta. A Jetstar több mint 30 éve az Új-Mexikó-i Roswellben lévő repülőgép temetőben várja sorsa jobbra fordulását.


A repülőgépet 2008-ban már megpróbálták egyszer elárverezni a Las Vegas-i Collerctor Car aukción, ahol minimum 700 ezer, de inkább 2 millió dollárt szerettek volna kapni a különleges jetért. Ez végül nem jött össze, így a repülőgép nem kelt el. A holnapi árverésen az aukciót szervezők abban bíznak, hogy a legendás rock and roll sztár jetjét most 2 vagy akár 3 millióért is megvásárolhatja majd valaki.

A gép utasterét személyesen Elvis Presley tervezte meg. A kabinban vörös bársony huzattal bevont ülések vannak, a padlózatot pedig vörös szőnyeg borírtja, míg a kiegészítők aranyozottak. A pilótafülkéből számos műszer hiányzik és a pilóta ülések is igen lerobbant állapotban vannak.


Fotó: Liveauctioneers

vissza a tetejére