2024 március 29

RSS Facebook

2017. február 10. péntek, 11:30

Orosz légtérvédelmi hadgyakorlat Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)


Váratlanul észlelt, tömeges légitámadást vertek vissza az orosz légtérvédelmi- és rakétaelhárító csapategységek Moszkva térségében egy különlegesen nagy erőket mozgósító gyakorlat során, február elején.








Az orosz kozmikus- és légierők 45 ezer katonája, valamint 1700 harci eszköz bevetésével, február 7-9 között, előre be nem jelentett gyakorlat volt az orosz főváros ipari régiójának környékén. Az orosz védelmi minisztérium utólag kiadott, hivatalos közleménye szerint a katonai erőket egy váratlan riasztással megkezdett, tömeges légicsapás elhárítására helyezték harckészültségbe. A feltételezett ellenséget a légtérvédelmi alakulatok sikerrel tartóztatták fel, s ennek során „megsemmisítettek” 150 olyan célt, amelyek a légtérben közeledő, különféle osztályú eszközt imitáltak, közöttük cirkáló szárnyas rakétákat is. A légtérvédelmi- és rakétaelhárító egységek automata adatátvitellel kapták a riasztást a felderítési- és harctéri információt. Mindezt ugyancsak automatikus üzemmódban dolgozták fel, értékelték, elemezték és juttatták el a vezénylési pontokra a rakétás ütegekhez és a vadászrepülő egységekhez. A célkoordinátákat a vadászpilóták a levegőben azonosították, megállapították a céltárgyak minőségét és döntöttek a „megsemmisítésükről”. A szárazföldi rakétás ütegek az ideiglenes települési körleteiket álcázott vonulással foglalták el.

A gyakorlat során a legmagasabb szintű harckészültségbe helyezték az érintett légtérvédelmi egységeket és rakétás ütegeket. Ez utóbbiak az Sz–300, Sz–400 és Pancir–Sz rakéta rendszerek az előírt időben érték el a kijelölt telepítési helyüket.


(meruk)

Fotó: 1zoom.ru