2024 április 20

RSS Facebook

2015. május 28. csütörtök, 13:46

Scorpiont és AT–6-ost teszteltek a teszpilóta iskolások Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)

A Textron Aviation wichitai bázisán tesztelhette május közepén a U.S. Air Force teszpilóta iskolájának öt hallgatója és három oktatója a cég két új katonai repülőgép típusát, azaz a Scorpion sugárhajtású iskolagépet és a Beechcraft AT–6-os turbólégcsavaros könnyű harci, és kiképzőgépet. A négy napos program során nem csak a földön, hanem a levegőben is megismerkedhettek a berepülőpilóta-iskolából érkezett vendégek az új katonai repülőgép típusokkal, összesen 19 felszállást végrehajtva a fedélzetükön. Ebből 12 történt a Scoprion jettel és 7 az AT–6-os turboproppal.

A Scorpionokkal napi három felszállást hajtottak végre az oktatók és a növendékek, hogy minél jobban megismerhessék az új sugárhajtású iskolagép repülési karakterisztikáját, de emellett azt is demonstrálta a gyártó, hogy a repülések között elegendő mindössze 30 perc ahhoz, hogy a gépet felkészítsék a következő feladatára.




A Textron AirLand Scorpion™ jetjét 2013-ban mutatta be az amerikai gyártó. A típus egyaránt alkalmas felderítési, kiképzési, földi csapásmérő feladatokra. Ezt a két hajtóműves, kétüléses sugárhajtású repülőgépet kínálja a Textron az amerikai légierőnek a kiöregedett T–38-as Talon iskolagépek alternatívájaként a jövöben a US Air Force  pilótaképző programja számára, mielőtt a pilóták megszereznék a harci gépekre a típusjogosítást.

A Beechcraft AT–6-os egy kétüléses, légcsavaros gázturbinás, több célú repülőgép, könnyű támadó és alap kiképző repülőgéptípus, amelyet  egy Pratt and Whitney PT6A-68D hajtómű emel a magasba.


Fotó: Textron