2024 április 24

RSS Facebook

2015. május 07. csütörtök, 12:39

A SWISS flottájában repül elsőként az új CSeries repülőgéptípus Kiemelt

Értékelés:
(0 értékelés)

Május 7-én jelentette be közösen a kanadai Bombardier repülőgépgyár és a svájci Swiss International Air Lines (SWISS), hogy az eredeti szándéknak megfelelően a  zürichi székhelyű fuvarozó lesz a torontói gyár új, CSeries regionális utasszállító repülőgép típusának a bevezető légitársasága. Az előzetes tervek szerint 2016 első félévében kapja meg a SWISS az első CS100-as repülőgépeit, amelyeket elsőként állíthat majd így kereskedelmi forgalomba.

Emellett a Bombardier azt is bejelentette, hogy az idén júniusban megrendezendő párizsi repülő világkiállításon és vásáron láthatja először a nagyközönség az új CSeries repülőgépet, amely eseményt követően a CS100-as Zürichbe repül, ahol a SWISS részvényeseinek is bemutatják.

A Deutsche Lufthansa AG csoport 2009-ben írta alá azt a megállapodást a kanadai repülőgépgyártóval, amely szerint a SWISS légitársaság lesz az új CSeriers repülőgépcsalád első használója. A megállapodásban 30 darab CS100-as gépre szóló megredelésről állapodott meg a két partner.