2024 március 28

RSS Facebook

2015. április 17. péntek, 10:00

Engedélyezték Kanadában a Sikorsky automata helikopteres leszállási eljárását fúrótoronyra

Értékelés:
(0 értékelés)


Engedélyezte a Kanadai Közlekedési Felügyelet Légügyi Hivatala (TCCA) a Sikorsky helikopergyár és a PHI Inc. által közösen kifejlesztett Rig Approach™ eljárást, vagyis azt az automata helikopteres megközelítési és leszállási rendszert, amely teljesen automatikussá teszi az S–92-es helikopterek leszállását az úszó fúrótornyok fedélzetére.


A Rig Approach eljárás az első olyan alkalmazási lehetőség az S–92-es helikopteren, amely lehetővé teszi a helikoptert üzemeltető cégek számára, hogy ennek az alkalmazásával az S–92-es teljesen automatikusan landoljon egy tengeri olajfúrótorony leszállófedélzetén. Az új eljárást biztosító rendszert opcióként lehet megrendelni az S–92-es helikopterhez, de a régebbi változatokba is beépíthető utólag. Ennek a Rig Approach™ rendszernek a segítségével jelentős mértékben megnő a biztonsági tényező a fúrótoronyra végrehatott leszállási manőver végrehjatásakor.

A rendszer azzal a PHI Inc.-vel közösen fejlesztette ki a Sikorsky, amely cég szintén üzemeltet S–92-es és S–76-os helikoptereket ilyen környezetben a Mexikói-öbölben lévő fúrótornyainak a kiszolgálásához és ellátásához. A PHI Inc. 2013 óta használja ezt a fajta renszert az általa üzemeltetett S–92-eseken

A Sikorsky 2004 óta gyártja az S–92-es helikopter, amelyből eddig 240 darabot adott át a megrendelőinek. A típus tavaly ünnepelte működésének a 10. évfordulójátz. Ez idő alatt a forgószárnyasok több mint 800 ezer órát töltöttek a levegőben. Ebből 90 százaléknál is több volt olyan repülés, amely valamilyen olajfurótorony üzemeltetéshez köthető feladat volt. Emellett még kutató-mentő, szállító és kormányzati repülési feldatokat hajtanak végre a gépet alkalmazó cégek és légierők az S–92-essekel.