2024 április 25

RSS Facebook

2015. március 24. kedd, 09:38

Bemutatták a NATO vezetőinek az új CH–53K helikoptert

Értékelés:
(0 értékelés)

Bemutatta az amerikai Sikorsky helikoptergyár az amerikai tengerészgyalogság (US. Marine Corps) számára készülő új generációs CH–53K nehéz szállító​helikoptert a NATO JCGVL (Joint Capability Group Vertical Lift) képviselőinek. A NATO szakemberek a gyár floridai összeszerelő üzemében nézhették meg közelebbről az új CH–53K helikoptert és a szintén itt készülő H–60M Blakck Hawk katonai szállítóhelikoptert.

Emellett a NATO küldöttek lehetőséget kaptak arra is, hogy testközelből is megszemléljék a Sikorsky helikoptergyár legújabb fejlesztésének, az S–97 RAIDER koaxiláis és tolólégcsavaros helikopterének az első két prototípusát, valamint az X–2-es kísérleti helikoptert, amelyből a RAIDERT kifejlesztették.

Az új generációs CH–53K nehéz katonai szállítóhelikopter maximális felszállósúlya 39 916 kg, amely lehetővé teszi a tengerészgyalogság számára, hogy háromszor akkora hasznos teherrel repüljön, mint a típus korábbi változata, a CH–53E SUPER STALLON képes volt. De nem csak a megemelhető külső függesztmény tömege nőtt meg jelentős mértékben, hanem a helikopter hatótávolsága is mintegy 200 km-rel, akár extrém időjárási körülmények, azaz forró hőmérsékletű vagy nagy tengerszint feletti magasságban lévő területeken i.