2024 március 29

RSS Facebook

2014. március 05. szerda, 11:14

Tribute Party 2. Kiemelt

Értékelés:
(2 értékelés)


Találkozó a Malév-csőd második évfordulóján

Február első napján a kapunyitást 19 órára hirdette a meghívó, de már háromnegyed hét körül kisebb csoportosulás várakozott a körúti mulató bejárata előtt, dacolva a csípős idővel és az esernyőt kívánó égi áldással. A nyitásra már hosszú sorban lépkedtek az egymást ritkán látó, de a találkozásnak szívből örülő volt kollégák, jó barátok. Megint együtt lehetett a volt malévesek összetartozó sokasága.








Odabenn minden hely megtelt, a bárpult környéke ugyanúgy, mint az állóhelyek és a táncparkett. A zsongásban mintha mindenki beszélt volna mindenkivel. Ölelések, kézfogások, puszik, csókok jelezték, hogy ez egy igazi maléves, nem túlzás, családi találkozó...


A résztvevőkből áradt a szomorú kétkedés. A válaszok nélkül maradt kérdések sem maradtak el. Szinte mindenki a máig nem múló fájdalommal firtatta: vajon kinek, kiknek a nemtörődömsége, inkább bűne, hogy hagyták csődbe jutni a patinás vállalatot?


Megjegyzem, az Orfeum, amely helyet adott a találkozónak, nagyban hozzájárult a találkozó sikeréhez. Külön Malév-emblémás itallappal, igazán baráti árakkal lepte meg a vendégeket. Így a fogyasztás nem volt megterhelő, a jó és kötetlen hangulatot ez csak fokozta.


Hogy mennyien voltunk? Nem tudom, ezt rábízom a hozzáértőkre. Ha mégis számítgatásba bocsátkoznék, azt mondanám: több százan. Szeretett, tisztelt egykori főnökök, vezéregyéniségek, legendás kapitányok, stuvik és stewardok, mérnökök, külképviselők és akik a háttérben dolgoztak, az irodákban, műhelyekben. Kedves, barátságos emberek, nagyon szép ifjú hölgyek, maradjunk abban, hogy a csapat, helyesebben a CSALÁD. Így, csupa nagybetűvel, amelynek egykor évekig én is – aki e sorokat írta és az itt megjelent képeket készítette – a tagja voltam.


Tóth Béla


Az eseményről készített fotók: 
Tóth Béla felvételei 


Balról-jobbra: Grabovszky Tibor, Szőnyi Éva, Egressy István és Kovács Klári


Dénes Roberta, Bedő Judit, Horváth Cila, Kurunczi Ágnes, Kracsek László és Trangoni Béla B767-es kapitány


Kracsek László, Fank Dániel, Szalontai Kati és Hiki Viktória


Miklósfalvi Zsuzsanna, Bobor Györgyi, Tóth Katalin és Szűcs Andrea


Széles Gabi, Fürstner Klára és Valde Orsolya